09:00

Nykvarns SK P 06 Blå

Referat: Syrianska FC P-07 Vit - Nykvarns SK P 06 Blå

En solig seriepremiär väntade hemma mot Nykvarn på Brunnsängs IP.

Det blev en fartfylld match med ett högt tempo, framför allt från vår sida. Vi lyckades göra 1-0 30 sekunder efter att domaren blåst i gång matchen genom Benjamin. Vi fick även visa prov på vår första press som vi har tränat mycket på de senaste veckorna. Vi tillät inte Nykvarn starta sina anfall i lugn och ro vilket ledde till att vi vann bollen väldigt ofta högt upp på deras planhalva.

I andra halvlek startar vi okej och lyckas få till 2-0 tidigt, men sen hamnar vi i en liten svacka där vi tappar fokus och gör enkla misstag som leder till att Nykvarn lyckades kvittera till 2-2. Tack vare en bra passning av Gabriel Melkemichel kunde Johannes sätta dit 3-2 direkt efter kvitteringen vilket gav laget tillbaka sin energi och fokus som vi hade i första halvlek.

Tredje halvlek tar vi revansch på oss själva och skärper till oss. Vi spelar betydligt bättre och vi fortsätter med den höga pressen som gav utdelning i den första halvleken. Vi snyggar till siffrorna till 5-2 till slut vilket blev slutresultatet.

En okej match från vår sida. Positiva idag var vårat försvarsspel och första press. Vi lyckades stänga Nykvarn bra i matchen.
Nykvarn skapade dock chanser på våra misstag när vi slarvade i uppspelsfasen. Det är något vi kommer träna mer på framöver samt våga hålla bollen längre inom laget och inte stressa fram anfallen.

Vi tackar motståndaren, domaren och publiken.